tisdag 31 juli 2012

Juni/Juli rapport.

 

 JUNI/JULI RAPPORT!

Eftersom jag inte har riktigt koll på vilken bok jag läst i vilken månad i sommar, så gör jag en blanding av både böckerna jag har läst i Juni och Juli. Skulle kunnat lägga till Maj också, men läst bara skol böcker i stort sätt i Maj, eftersom jag hade en Engelsk litteraturkurs med typ 7 böcker, vi skulle läsa en bok i veckan och ja alla var inte otroligt bra... Men kommer nog lägga till två böcker som jag läste för skolan, för att dom var några av skolböckerna som jag faktiskt älskade. Skriver en liten kommentar efter dom böcker jag inte har gjort en recensionen om här på min blogg.

 • The curious incident of the dog in the night time - Mark Haddon (Läste för skolans skull, SÅ BRA. läs den. Handlar om en pojke med autism, han skriver en bok om fallet om grannens döda hund. Så smart, så rolig, bara helt underbar. Den har också alla dessa små teckningar och diagram och grejer i den.)
  Matilda - Roald Dahl (Mys pys bok, älskar Roald Dahl, gjorde en presentation om den)
  Birthmarked - Carah M. O'Brien (Dystopia, jag älskade denna bok, men vet att den har fått mixade recensioner) 
 • City of Lost Souls - Cassandra Clare (Behöver jag säga nått.. kom igen.. ;D) 
 • The Hunt - Andrew Fukuda (Den var speciell och väldigt unik, men bra men inte den bästa) 
 • Under the Never Sky - Veronica Rossi (Underbar, älskade den.) 
 • Cirkeln - Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren (Älskade den, vill ha trean nuuu) 
 • Eld - Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren (Inte lika bra som Cirkeln, men helt klart bra ändå) 
 • Obsidan - Jennifer L.Armentrout (Snygga Alien killar? Fick en Twilight känsla, ugh.. men den var okej.)
 • The Selection - Kiera Cass (4/5 i betyg)
  Will Grayson, Will Grayson - John Green och David Levithan (5/5 i betyg)
  Percy Jackson and the Lightning Theif - Rick Riordan (5/5 i betyg)
 • Anna and the French Kiss (5/5 i betyg) 
 • Pure - Julianna Baggott (3/5 i betyg)
Totalt lästa böcker: 14
Antal böcker lästa på engelska: 12
Antal böcker lästa på svenska:
2

Bästa boken var: Läste så många bra böcker under dessa månader. Men de absolut bästa var nog City of Lost Souls, Cirkeln, Will Grayson, Will Grayson, Under the Never sky och Anna and the French Kiss.

Sämsta boken var: The Selection, Pure eller Obsidan.

Sammanfattning av månaden: Läst många böcker, skulle ha blivit mer om jag inte ha behövt plugga till ett Matte prov. =(
 
Planerar att läsa i augusti: Ska läsa klart Lola and the Boy Next Door, sen ska jag nog läsa några John Green böcker, plus Shadow and Bone, Supernaturally (för jag måste ju läsa den nu när trean i serien kommeri ut), Insurgent (pinsamt att den stått på min hylla så länga utan att jag läst den.. skäms på mig!) och The Help. OCH boken jag snart kommer få av Nelly, som är min nya bokvän! =) Tror alla redan läser hennes blogg, men om inte gå gå gå och läs den! -----> Nellons bokblogg.

Också en fråga till alla er underbara bokbloggare, har sett att flera av er har fått ex från bokförlag. Undrar hur det går till och vilka bokförlag eller andra ställen som ger ut bok ex av kommande böcker till oss bokbloggare?

7 kommentarer:

 1. Hej där bokvän...
  Jag har jättebra erfarenhet av rec-ex. Har säkert fått typ 15 böcker. Gå in på de olika förlagens hemsidor och kolla efter vem som är pr-ansvarig sedan är det bara att maila och fråga om den bok du vill ha. Skicka med länk till din blogg. I början trodde jag att jag skulle få nej överallt, men det är faktiskt ingen som har sagt nej hittills. Wahlströms har jag dock inte fått böcker av alla ggr jag har frågat. Men det står på deras sida att de inte kan skicka till alla jämt, utan ibland får man och ibland inte. Men det är absolut värt ett försök. Alla förlag jag har frågat har varit supertrevliga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, 15 böcker är inte illa. Nu måste jag bara tänka efter vilka Svenska förlag som finns, för jag antar att de inte finns något Engelskt eller Amerikanskt förlag som ger åt personer utanför dom länderna. Men skulle gärna läsa mer på svenska om man fick hem recensions ex, skulle även vilja läsa fler barnböcker då, för framtiden som lärare. ;) Har du nån lista på vilka förlag som är bra?

   Radera
  2. Styxx Fantasy är jättetrevliga, Bra böcker, Gilla Böcker, Pocketförlaget och sedan finns ju Wahlströms och Rabén och sjögren. Det är nog de jag har prövat.

   Radera
 2. Åh Insurgent! Den måste du ju läsa :)

  sv: Vad tyckte du om Paranormalcy? Jag tyckte inte att Supernaturally var lika bra som den, men fortfarande en bra bok.
  Ska bli väldigt spännande att se hur allt ska sluta. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag vet. Jag har varit seg på att läsa andra böcker i serien, har varit mycket så på sistone att jag istället läser nya böcker eller första boken i nya serier, för att jag tycker de låter spännande. Men måste självklart följa serierna också!

   Jag tyckte Paranormalcy var väldigt rolig och bra faktiskt, jag blev överraskad för jag trodde inte att den skulle vara så bra som den faktiskt var. Men den var helt klar väldigt bra och jag undrar också hur dem kommer att sluta.

   Radera
 3. Hej där! :) Jag har också ställt samma fråga om rec ex för ett tag sedan, och vilken kunskap det finns på internet! Här är en länk till inlägget jag skrev och titta gärna på kommentarerna som jag fick, de är mycket, mycket uttömmande och bra! http://bokbeate.blogspot.se/2012/04/ett-hett-amne.html

  Lycka till med rec exen! Själv har jag fått fyra stycken sedan jag börja fiska efter dem :)

  SvaraRadera
 4. SV: Maximum Ride böckerna handlar om ... haha hur ska jag förklara? "The School" gör typ experiment på människor, och i serien får man följa ett gäng ungdomar som de satt på vingar. När boken börjar har de redan flytt från The School och lever ett "vanligt liv" när de kommer tillbaka för att hämta dem ... typ. And it goes on ... Haha. Det är crazy och böckerna blir bara mer vrickade hela tiden, men jag gillar det. De tre första böckerna vill jag minnas att jag älskade, men sedan tycker jag att serien gick lite nerför efter fjärde boken. Men de är fortfarande bra enligt mig (:

  SvaraRadera