söndag 15 juli 2012

Lite tips!

Sååå tänkte hoppa in och göra ett lite inlägg om en del tips på allt från var jag brukar shoppa mina böcker, till coola hemsidor. Förest, tänkte bara säga ursäkta om jag ibland lägger in något engelsk ord, jag är så van med att skriva på Engelska över internet. Funderar starkt på att ändra språket i min blog till engelska, ja/nej?

Anywayyy, här kommer en del tips, för och främst, favorite bloggar just nu:
 • Bookrelated - bloggen som fick mig att inse att det faktiskt finns en hel del personer förutom mig själv som läser YA böcker på Engelska OCH bloggar om dom, jag blev frälst på en gång. 
 • Bladvändaren - Otroligt inspirande blogg med fina bilder och bra inlägg! 
 • Boookloving - Så imponerad av denna blogg av dessa två tjejer, och älskar att de har inlägg om nya YA böcker på Engelska. 
 • TWI channel  - Blev tipsad av bookrelated och jag bara älskar denna youtube kanal, vill bara ha mer!
Mina favorite ställen att köpa böcker ifrån:
 • The English bookshop - Tidigare hetat Uppsala English bookshop, eftersom den startade i Uppsala, men har sedan också utökad med en Stockholms butik i Gamla Stan. Eftersom jag bor i Uppsala är det såklart min favorit affär. Älskar folket som jobbar där, de är så oerhört trevliga och tipsar och pratar alltid om böcker. Man kan dessutom alltid checka om de är boken inne på deras hemsida och beställa hem ifrån deras hemsida, alltid ett plus! Dessutom var jag nyss nere och handlade fyra böcker, och tack vare deras stämpel kort så fick jag 50 kronors rabatt! Dessutom kommer jag ihåg då Harry Potter böckerna kom ut, de sista och de var den enda affärer i hela Sverige som hade midnatts öppet och sålde boken, de var kö utanför och de hade på sig Harry Potter kläder, och jag förbokade mina kommer jag ihåg. DESSUTOM, har de tema kvällar, nyligen var det en Doctor Who kväll, denna bok affär är bara den BÄSTA! 
 •  Adlibris - klassiska adlibris, som jag bara älskar. Oftast är deras böcker också billiga tycker jag. Beställer ofta ifrån dom. Både min mamma och lilla sister har jobbat där och packat böcker, de berättade för mig om deras oändliga  korridorer med böcker, där de stod uppradade som i ett bibliotek, hade velat se det! 
 • Amazon - Älskar denna sida, men har aldrig beställt böcker därifrån ÄN, men har läst att många av er bok bloggare har gjort det och de har varit billigare än Adlibris, så det kanske man ska göra. MEN jag använder denna sajt främst för att hitta nya böcker, listmania där folk har gjort listor och skrivit om sina favoriter och nya böcker som släpps. Dessutom kan man ju läsa recensioner och för det mesta läsa första kapitlet också, vilket jag verkligen uppskattar! 
Några urbra och skojiga sidor relaterade till böcker:
 • Bookshelfporn - Inte alls något barnförbjudet alls, ni kan vara lugna. Utan istället bilder på bokhyllor fyllda av böcker. Vilket jag alltid älskar, det är något särskilt med bilder på bokhyller fullproppade med böcker av alla de slag. (Precis som min som håller på att spricka känns det som, behöver verkligen mer hyllor...) Alla dom här fotona får mig att må så bra, och jag bara längtar efter att krypa upp i soffan med en stor kopp rykande varmt te och läsa en bra book.
 • Skriva! - Japp denna underbara nya tidning är fantastisk! Ångrar att jag inte köpt tidigare nummer, men de går ju faktiskt att beställa på denna sida, så funderar på att göra det. Den är oerhört inspirerande och man blir bara glad utav att läsa denna, eftersom jag själv förutom att läsa, också älskar att skriva. 
 • Hembakat!  - Eftersom denna blog även är om bakning, så ville jag tipsa om världen bästa baktidning, Hembakat som kommer ut lite då och då. Har köpt nästan vart ända nummer av denna tidning sen den kom ut och bakat en MASSA ut dem, så jag tycker verkligen att nya ska köpa den om ni gillar att baka, de är otroligt vackra också, alla bilder och tips, och recept såklart! 
Var också tvungen att visa denna bild, måste vara världen snyggaste bibliotek, där skulle jag vilja gå in!

4 kommentarer:

 1. Bra inlägg! Och tack så jätte mycket! :D

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Tack för att du kommenterade på min blogg så att jag kunde hitta till din! Vad kul med en till YA-bokbloggare! Välkommen till bloggfamiljen! Håller med om att bakelser och böcker är bland det bästa i livet :) Ser fram emot fler inlägg från dig!

  Svar:
  Jag läste på nån blogg att Chris Colfer skrev manus innan han blev en skådespelare så man kan ju hoppas på att han vet vad han gör och är faktiskt bra på det. Omslaget är hur snyggt som helst iaf :)

  Okej, inte alls hört talats om Teen Wolf förrän nu faktiskt. Men eftersom du rekommenderar den så ska jag ge den en chans. Gillar läskiga serier så den låter ju lovande! Tack för tipset!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, och tack så mycket! Tycker verkligen det är kul med så många bokbloggare, hade funderingar på en blogg själv, men visste inte att det fanns så många fören jag hitta alla era underbara bloggar. =)

   Jag visste inte att han skrev manus innan, då känns de ju i alla fall som han kan skriva i alla fall, och läste igår att han har arbetat med boken i tio år, vilket verkar lovat ju.

   Gör det, tror inte MTV har sänt den i Svensk TV vilket är konstigt, för den är mycket populär i USA och andra säsongen har precis börjat. Verkligen en överraskande serie för MTV också, för de har ju annars bara typ Jersey Shore och reality TV shows, så denna är helt klart annorlunda för dom, MEN bra!

   Radera