fredag 20 juli 2012

Amazon? Hjälp!

 Beställa från amazon eller inte?


Uppdaterna nyss bloggen med en recensions inlägg, jag vet. MEN måste bara fråga alla ni underbara bok bloggare. Jag funderar på att beställa från amazon, men hur funkar det egentligen. Har inte så mycket pengar just nu, men vill ändå ha nya böcker och lite billigare, amazon verkar ha bra priser.

 1. Hur mycket kostar frakten utanför England? Har hört att de ska vara gratis över en viss summa. 
 2. Vad är dealen med nya och gamla böcker på amazon, vad köpar man. Hur funkar det? Kan man lita på dessa 'old books'? 
 3. Hur länge tar det att få böckerna, hur många arbetsdagar? 
Jag vet jag låter som en total loser som inte vet ett dugg. Men har alltid beställt from adlibris, så detta är lite nytt för mig. Vilka andra ställen beställer ni era böcker ifrån? Vilka är billigast och vilka är snabbast and bäst? Vill höra allt!

Föresten tänker jag göra ett inlägg om klassiker, eller jag ska göra flera, första kommer förhoppningsvis imorrn. Om inte min dator lägger av, för den låter verkligen skum.. 


6 kommentarer:

 1. Om du ska köpa engelska paperbacks så är amazon.co.uk och www.bookdepository.com två väldigt bra sajter att handla från.

  Svar på dina frågor:
  1. På amazon.co.uk är paperbacks överlägset billigast men deras frakt är dyr. Dock så är det helt fraktfritt om du handlar för över 25 pund vilket jag alltid gör. Jag brukar få 5-6 böcker för cirka 300kronor alltså. På www.bookdepository.com är böcker inte lika billiga men frakten där är alltid gratis, oavsett som du köper 1 eller 10 böcker.

  2. Jag har aldrig köpt begagnade böcker från amazon för många av dem är länkar till andra internetbokhandlar. Och oftast så behöver man betala separat frakt för dem.

  3. Som snabbast har jag fått böckerna från amazon efter 5 arbetsdagar, som långsammast 11 arbetsdagar. De har dock alltid kommit fram. www.bookdepository.com är lite snabbare på den fronten. De skickar böcker i enskilda paket så en bok kan komma fram redan efter 3 dagar, och en annan kan komma fram efter 5 dagar.

  Så om jag ska köpa många paperbacks så väljer jag amazon, om jag bara vill köpa 1-2 paperbacks så väljer jag www.bookdepository.com. När det gäller inbundna böcker så tycker jag inte att priset skiljer sig så värst mycket mellan svenska och internationella internetbokhandlar.

  Hoppas att det var svar på din fråga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Tror jag nu förstår hur det går till, planerar faktiskt att köpa ett par paperbacks nu från amazon, eftersom det verkar som jag får 7 böcker för 350, vilket är ingeting om man tittar på priser i affärer och adlibris. Så jag hoppas att dom kommer fram okej. :)

   Radera
 2. Jag håller med Anna, även om jag personligen inte tänker beställa från Amazon så är dem absolut billigast på Paperbacks.
  De lägger dock på en liten summa i skatt per bok (typ 5 kr eller något).
  Jag skulle aldrig köpa en begagnad bok just för att jag inte vet vilket skick den är i. Om jag inte har helt fel så tror jag eller inte att alla skickar sina böcker internationellt.

  Det skulle ta en vecka för mina böcker från Amazon att komma fram (dem ger även ett beräknat datum när ditt paket ska anlända).
  Från the Book Depository har den snabbaste boken anlänt efter 2 dagar och den långsammaste efter en vecka.

  Sv: Jag älskar The Iron Fey serien och Julie Kagawa är en utan mina favoritförfattare, så jag tycker absolut att du ska läsa något av henne. Är du mer sugen på en vampyrdystopi finns hennes the Immortal Rules som är en av de bästa böcker jag läst i år. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej, ja det blir ju 30 kronor i skatt då om man beställer 6 böcker. Kanske inte är så mycket, om man jämnför med typ frakt från adlibris som är runt samma pengar.

   Är så velig just nu, men jag vill verkligen prova Amzon i alla all, för att se om jag gillar dom eller ej, för prisets skull enbart.

   Jag har tittat på The Immortal Rules boken så länge, tänkt beställa med nästa bok beställning. Och tror jag tänker beställa första boken i Iron Fey serien också, är väldigt sugen nu eftersom du säger att hon är en av dina favoritförfattare. :)

   Radera
 3. Då tycker jag att du ska prova Amazon, det kommer säkert att gå bra och det är ju så billigt. :)

  Tänk om jag pushar dig mot Julie Kagawa också hatar du hennes böcker. Vad hemskt! ;D

  SvaraRadera
 4. Åh tack för att jag hittade ditt inlägg, har också funderat länge på att beställa men inte heller fattat så mkt!

  SvaraRadera