fredag 20 juli 2012

Anna and the French kiss.


Anna and the French kiss

Författare: Stephanie Perkins

Språk: Engelska 

Vanligtvis brukar jag inte läsa romantiska romaner enbart, de är väldigt ofta ett annat tema också, dystopia, supernatural eller något annat. Men jag läser sällan böcker som Anna and the French Kiss, men denna bok var så fantastisk att jag nu bara vill ha mer and mer såna här 'måbra böcker'. Jag visste att boken skulle vara bra, eftersom ingen har ogillat den här boken, men den var så mycket mer än bra. Var orolig att den skulle vara 'corny', men det var den inte alls. Karatärerna var relatistiska och bara helt underbara. 

Tror de flesta av er har läst denna och vet vad den handlar om. Men den handlar i alla fall om Anna, som tvingas flytta till Paris, Frankrike och börja på internet skola där. Först hatar hon allt där, och saknar sina kompisar hemma. Men snart får hon nya vänner och hon träffar snyggingen Etienne St Claire, men självklart har han en flickvän redan och alla tjejerna verkar kära i honom. 

Vad jag älskade med boken var nästan allt. Men mest av allt älskade jag Paris, hur Stephanie Perkins lyckade beskriva Paris så man ville åka dit, det  kändes som var där och åt bakelser med Anna eller gick på alla kända platser. Jag älskade dessutom att hon tog upp en massa kända Franska personer, som inte alla vet vem dom är, men som alla borde veta vem dom är. Nu vill jag bara åka till Paris! OCH läsa hennes andra bok Lola and the Boy next door. Måste bara beställa den! Föresten förlåt om bilderna är lite dålig kvalité, försökte mixa runt lite med dom, men tyckte min Paris tavla och en sovande liten Penny valp var riktigt sött och passade ihop med den här boken, som var lika söt och fick en att må så bra. Helt klart en ny favorit!  Föresten har sätt att många av er läser Sarag Dessen böcker som ska vara lite lika dessa, är nyfiken på hennes böcker nu också, vilken är den bästa tycker ni och är hennes böcker bra?

5/5 - HELT OTROLIG!

2 kommentarer:

 1. Jag trodde inte heller att "vardagliga" kärleksböcker var min grej förrän jag läste Anna and the French Kiss. Åhh St. Clair <3!
  Jag skulle nog säga att Anna and the French Kiss är den bästa jag har läst. Men Lola and the Boy next door tyckte jag inte var lika bra. Sarah Dessens böcker är också mycket bra, men de är rätt snarlika allihopa. Min favorit av Dessen är The Truth about Forever som finns på svenska som Mitt Perfekta Liv. Är lite smått förälskad i den också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är helt underbar! Okej, har läst första kapitler ur Lola and the Boy next door, verkar bra så ska ge den en chans i alla fall. Gillar hur Stephanie Perkins skriver. Okej, ja försökte mig på att hitta vem som va bäst på amazon från Sara Dessens böcker, alla verkade faktiskt rätt lika. Men ska verkligen titta efter The Truth about Forver.

   Föresten hittade jag en annan liknade roman som också fått mycket bra recensioner och alla verkar gilla. Perfect Chemistry av Simone Elkeles. Vilket jag tycker verkar väldigt bra, har du läst den eller hört nått om den?

   Radera