onsdag 11 juli 2012

The Selection.

Bok: The Selection
Författare: Kiera Cass
Språk: Engelska
Betyg: 4/5 - Jag gillar den!

Första recensionen. Jag måste säga att jag blev grymt förvånad av hur bra denna bok faktiskt var. Införskaffade denna bok tillsammans med en annan på The English bookshop, för att jag hade nyss slutat titta på första säsongen av Once upon a Time, och jag var sugen på något i stil med sagoberättelser, och det var just vad det stod på baksidan att denna skulle va. Trodde inte att denna bok skulle va så bra, den är lätt läst och man får faktiskt något av den där sago känslan när man läser den, dessutom har den en bra huvudkaraktär med ett bra namn, America Singer.

I korthet handlar denna bok om America Singer, en tonårs tjej som älskar att sjunga och spela instrument. Den utspelar sig i framtiden, The United states of America finns inte längre, istället kallas landet Illea. Världens befolkning är uppdelade i en skala på 1-8, där botten 8:orna är hemlösa människor med ingen framtid och 1:orna kungligheter. America och hennes familj är 5:or, de är musikanter och konstnärer, men fattiga och har ibland inte mat för dagen. Alla hushåll som innerhåller en tjej mellan 16-20 år får detta år ett erbjudande om att anmäla sig till The Selection, vilket är som en bachelor tävling där 35 tjejer ska tävla om att bli Prins Maxons framtida hustru. (Tänkt dig Bachelor from TV, minus rosorna som delas ut, haha) America vill helst inte anmäla sig, men blir indrag i att göra det av sin mamma och hemliga pojkvännen Aspen, som är en 6:a och ingen hon någonsin kan gifta sig med. Hon blir självklar utvald och ja.. de blir en del intriger mellan tjejerna på slottet och hon träffar Maxon, som inte är den uppblåsta personen hon trodde han var. Hon blir snabbt en av hans favoriter.. men utanför slottet vilar rebeller, pojkvännen Aspen och innanför finns alla rivalerna och strikta regler. Allt ställer till de..

Jag tyckte boken va bra för att stunder hade den en Hunger games känsla, som i intervjuverna som direkt sändes from slottet med tjejerna som hölls av en väldig entuastiskt värd. Men i slutet var den trög, det var inte mycket action... man vända hela tiden på mer och slutet va inte direkt ett bra clif hanger slut, det är inte direkt som jag sitter här och längtar efter tvåan, men allt som allt, var den helt okej, och hade sina mycket bra stunder! Jag älskar framtids böcker, dystopia, men denna spenderade mer tid på att beskriva tjejerna många klänningar, än att beskriva denna faktiskt intressanta syn på framtiden!

3 kommentarer:

  1. Hej! Jag ser City of lost souls i din header :) Får jag fråga vart du köpt den? Letar nämligen efter det formatet, men har bara hittat den stora häftade än så länge....

    SvaraRadera
  2. Hej, visst får du det! Jag köpte den faktiskt på The English bookshop, i Uppsala där jag bor. Men den på bilden är den stor pocket format, inte inbunden alltså. Var det den du ville ha? I såna fall tror jag adlibris har den med all säkerhet, hoppas du kan hitta den!

    SvaraRadera
  3. Tack för en recension på denna bok! Jag har precis fått hem den och tycker den verkar mycket mycket bra :D Och omslaget är så vackert isglittrigt!

    SvaraRadera