tisdag 24 juli 2012

Book Haul #2!

Book haul - tre böcker plus loppis böcker!

Böcker från adlibris kom idag, tre stycken som jag bara inte kunde vänta på. Tänker göra en stor beställning från amazon om nån dag eller så. Jag har en smula beslut ångest om vad jag ska beställa, några är självklara som The Immortal Instrument av Julie Kagawa och The land of stories av Chris Colfer, också Sweet evil, Iron King och The fault of our stars av John Green. Nått annat tips på nån urbra YA bok som jag bara måste läsa? 

I alla fall så är första bilden av böckerna från adlibris, vilket är följande; 
 • Lola and the Boy next door - Stephanie Perkins
 • Shadow and Bone - Leigh Barduco (omg, vill läsa den nu..)
 • The Pledge - Kimberly Derting 
Sedan är andra bilden av böcker jag fann på myrorna igår, jag blir sååå glad då jag hitta dom. Har inte läst första serien av Percy Jackson än, bara första boken. Men köpte i alla fall de två första i andra serien. :)  Fick alla dessa böcker för typ 130 spänn, tycker jag var rätt okej faktiskt! Så det lönar sig att gå på loppisar, har hittat sååå många bra böcker på loppisar (och nya).
 • Heroes of Olympus, The lost Hero - Rick Riordan
 • Heroes of Olympus, The son of Neptune - Rick Riordan 
 • Inkdeath - Cornelia Funke (sista delen, har velat läsa den jätte länge!) 
 • Tillsammans - Denise Rydberg (läser inte många svenska YA böcker, men har tyckt denna ser bra ut)
Vill läsa dom alla NU! Men jag håller på med Pure, som jag ska läsa ut är typ halv vägs, men pluggandet kommer ivägen. Den är rätt bra, men typ ur creepy.. Ska göra recension av den senare, har inte sett nån som gjort recension av denna bok faktiskt.

19 kommentarer:

 1. Ett tips till din bokbeställning: De utvalda-serien av Kristin Cashore! Första heter Tankeläsaren och andra Monstrets dotter... Det är två av mina absoluta favoritböcker :D

  Sv: Haha, vad bra att jag inte är den enda med det formatet och framsidan! Och kul att du tyckte om den trots dess utseende ;)

  Och jag som trodde att jag var den enda som upptäckt The Pledge! :P Jag hade helst av allt velat ha hardback versionen, men snålheten slog till i sista minuten... Den verkar väldigt, väldigt bra i alla fall!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har faktiskt första boken av den serien, Graceling på engelska. Måste medge att jag inte älskade boken, men jag ska ge serien en andra chans eftersom jag vet att många älskar den. :) Men tack för tipset, känns som jag snart borde ge den en chans faktiskt.

   Många Britiska covers är så fula, varför måste dom ändra dom amerikanska? Förstår faktiskt inte det.

   Ville också ha hardback versionen, för denna är inte alls lika bra, men dugar för mig, för ful är den i alla fall inte som tur är. ;)

   Radera
 2. Hejsan! Hittade precis din blogg och ska helt klart kika in här mer i framtiden :)
  Vill också läsa Lola and the boy next door då jag älskade Anna :) Måste även ta och läsa vidare i Percy Jackson-serien också. Har bara läst första boken hittills, men den gillade jag starkt!

  Amelie
  http://ameliesboktips.blogg.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket, kul att du gillade den! Ska läsa Lola and the Boy next door så fort jag har läst ut boken jag läser nu, har en liten lista på turordning av vad jag ska läsa. ;)

   Percy Jackson första boken var väldigt bra, så jag ser fram emot resten och också de andra böckerna författaren har gjort om Egyptiska gudar!

   Radera
 3. Har varit intresserad av The Pledge ända sedan den gavs ut men har inte vågat köpa den pga att Dertings andra serie -The Body Finder- föll mig i smaken. Är därför väldigt nyfiken på vad du kommer att tycka om den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag med, har faktiskt läst lite blandade recensioner av den boken, men den verkar bra. Ett förbjudet språk, verkar bara lockande, haha. ;) Men jag tänkte inte ens på att det är samma författare som skrivit The Body Finder, wow haha. Har inte läst den faktiskt, men har tittat på den länge också.

   Radera
 4. Jag har faktiskt läst The Pledge :)
  Har du läst Hex Hall böckerna av Rachel Hawkins? Annars tipsar jag gärna om dem. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du? Vad tyckte du om boken? Nyfiken nu. :)

   Jag har inte läst dom än, men har varit sugen länge på att beställa hem dom. Men har alltid kommit andra böcker i mellan. Har hört att dom är bra och också roliga, så jag borde kanske beställa första.

   Radera
  2. Jag tyckte den var helt okej, men inte mer än så. Kommer nog inte läsa fortsättningen. Hoppas däremot att du får tycka mycket mer om den. :)

   Jag älskar Hex Hall böckerna, första är väldigt bra men andra & tredje är underbara. :)

   Radera
 5. Såg att du gillade idén med en bokvän. Så tänkte höra om du har lust att testa på det?

  Vi är ju lite i samma ålder också. Iallafall 25+, vill helst ha nån i liknande ålder. Såg att du pluggar till lågstadielärare också. Själv är jag nästan precis klar. (Lärare mot yngre åldrar) jobbar på förskola nu.

  Vore kul om vi kunde bli bokvänner iallafall. Så hör gärna av dig.


  Nice book haul också! :-) Älskar Lola!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänkte precis svara i din blogg, men såg att du lämnat en kommentar här så var enklast att svara här då. :)

   Men skulle jätte gärna vilja vara din bokvän, låter väldigt spännande och kul. Och va kul att du också pluggar till lärare, du går det gamla progammet som var inriktat på ett annat sätt, eller hur? Jag är en av de första som går nya lärarprogrammet, har precis gått ett år. :)

   Men blir gärna din bokvän, ser verkligen fram emot detta! (även om jag ibland är en fattig student med inte allt för mycket pengar över, men på nått sätt hittar man alltid pengar till böcker i alla fall..)

   Radera
  2. Vad roligt. Jag blev klar förra våren. Så har jobbat i ett år. Precis jag gick gamla... de har ju gjort om utb nu. Så jag har behörighet förskola upp till åk 6. Jobbar just nu med 5-åringar. Skulle gärna testa på förskoleklass också.

   Jag vet hur det är. Man är inte så rik när man pluggar men det är sant man lyckas alltid på nåt sätt. Jag var inne i en filmperiod när jag pluggade och lyckades alltid köpa på mig massa dvd:er. haha

   Vad roligt att du vill bli min bokvän. Ska bli skitkul!! Kul att du gillar Padfootandprongs också då vet du ju hur det går till. Då gäller det att bestämma tema då'rå!

   Radera
  3. Jag skriver på mitt bokväns-inlägg att jag hittat dig nu så kan vi fortsätta diskutera tema där.

   Radera
  4. Förskoleklass var jätte roligt, gjorde min praktik i en förskoleklass. Jag har jobbat på en del förskolor förut, men aldrig varit i en förskoleklass innan. Men det var otroligt roligt, och dom är så roliga, 6-åringarna.

   Ja, man lyckas alltid få pengar på något sätt till böcker och dvd:er. Men man måste ju köpa något roligt att läsa och titta på medan man pluggar och jobbar. ;)

   Jag har en massa boktubers som jag tittar på, men padfootandprongs är en av mina favoriter. Japp, några teman som du är intresserad utav just nu? Vore kul med kanske något tema som klassiker, dystopia, contemporary, vampyrer. Innan man gör något som dom gjorde sin andra gång, som att boken ska vara lila och svart. Eller vad tycker du?

   Radera
  5. 6-åringar är jättehärliga! Gillar den åldern supermycket. Små men ändå inte jättesmå. Det är e charmig ålder tycker jag.

   Såg att du har en hund också, vad är det för ras? Har precis skaffat en Bichon valp ju.

   Håller med om temat. Jag kan tänka mig nästan vad som helst av det du nämnde. Just nu är jag inne i en contemporary-period. Men gillar dystopia och vampyrer också- borde läsa mer klassiker också.

   Radera
  6. Dom kan mycket mer än man tror. Men ändå känns de så små och gulliga.

   Det är min systers hund, men passar hennes hunder väldigt ofta. Det är två jack russel tikar, ena är mamman Thelma och den andra är hennes dotter, Penny som är 8 månader. Jag och min syster ville para henne och få några valpar, behålla en. Men så fick hon bara en, hel vit med bara några små bruna fläckar på öronen, väldigt ovanligt, haha. Såg din hund, väldigt söt! Har velat ha en Bichon.

   Har inte läst många contemporary, men vill verkligen läsa flera. Klassiker borde jag också läsa flera, har en hel del eftersom jag går på loppis och hittar klassiker lite då och då. Men vi kan börja med vad som helst, detta känns svårt, haha. Man vill ju heller inte att den andra har läst boken man skickar. Men jag har sett att du vill läsa mer av John Green, och det vill jag med.

   Radera
  7. Ja men ska vi köra på contemporary då. Åh John Green!!

   Radera
  8. Låter bra! Som sagt har jag inte läst många. De jag har läst/har är Stephanie Perkins böcker och Will Grayson, Will Grayson av John Green och David Levithan. (den är otroligt bra!) Ska vi byta mail föresten? Så kan vi byta adresser där?

   Min: madeleneG@gmail.com

   Radera
 6. Absolut. Jag har läst ganska många. Kan ju höras på mailen om vilka jag har läst.

  Min: nfolkving@gmail.com

  SvaraRadera